Díszítő festő tanfolyam

Rubeller F. Réka
Kündeán Mihály Á.

A tanfolyamról

A díszítő festő megbízható rajzi- és képi tudással, alapos művészettörténeti, festészettörténeti és átfogó technológiai ismeretekkel rendelkező szakember, különböző táblaképfestészeti és főleg murális festészeti ismeretekkel rendelkezik. A díszítő festészet különböző feladatait tervezői szemlélettel és/vagy alkotó módon valósítja meg. A díszítő festészeti tevékenységét önállóan vagy alkotócsoportban, saját műhelyében végzi. Magabiztosan alkalmazza a hagyományos és a legújabb falfestészeti és dekorációs formákat.

A díszítőfestő új és felújításra váró vagy műemléki védettség alatt álló épületekben díszítőfestő munkálatokat végez. Stílus– és eljáráshű rekonstrukciós feladatokat old meg, műemlékvédelmi szakember, restaurátor, képző– és iparművész, illetve tervező építész szakmai irányításával. Vizuális, rajzi és szakmai képzettsége alkalmassá teszi, hogy megfelelő szakmai színvonalon elkészítsen külső– és belső téri, hagyományos és modern díszítőfestéseket. A díszítőfestészet műfajában részt vesz a technikai előkészítés, kivitelezés megszervezésének az anyagszükséglet felmérésének munkálataiban. Alapos szakmai, elméleti ismeretekkel rendelkezik, ami képessé teszi arra, hogy ki-vitelezési feladatokat önálló vállalkozóként is megoldjon.

Együttműködik a megrendelővel, a munkacsoportokkal, megbízhatóan kommunikál. Munkája során információkat, inspirációs anyagot gyűjt, terveket, vázlatokat, modelleket készít. Munkáját digitálisan dokumentálja. Szakmai munkásságát digitális prezentációval vagy portfólióval be tudja mutatni. Megrendelőivel és szakmai partnereivel tartja a kapcsolatot, munkáját archiválja. Felsőfokú tanulmányait a különböző művészeti egyetemek képzőművészeti szakterületein folytathatja.

A szakképesítéssel rendelkező képes:
– freskófestést készíteni
– szekkófestést készíteni
– sgraffitót készíteni
– stukkófestést készíteni
– aranyozási technikákat alkalmazni
– faerezési technikákat alkalmazni
– márványozási technikákat alkalmazni
– a patinázás technikáit alkalmazni
– plasztikus vonalazást alkalmazni
– kőmozaikot készíteni
– kerámiamozaikot készíteni
– antikolt felületeket létrehozni
– sablonnal készíteni el a feliratot, reklámfestményt
– magabiztosan megválasztani anyagait és eszközeit alkotói céljához
– csoportosítani a festészeti eljárások során használt anyagokat
– megkülönböztetni a festészet stílusváltozásait a művészettörténeti korszakok vonatkozásaiban
– további szakmai fejlődése érdekében művészeti egyetemen továbbtanulni

Szakképesítés sorszáma:02145043
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.05.07

# /- #díszítőfestő #díszítőfestőtanfolyam #díszítőfestőképzés #díszítőfestőtanfolyamról #díszítőfestőoktatás #díszítőfestővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Díszítő festő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: A Képző- és iparművészeti munkatárs Festő szakirány, vagy a jogelőd Festő szakmai végzettségek
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
 • Szakmai adottságok, készségek felmérése: szükséges

Célközönség:

 • A Díszítő festő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden festőipart kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Díszítő festő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Rubeller F. Réka

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Kündeán Mihály Á.

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Díszítő festő tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Díszítő festő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping