Csecsemő- és gyermekruha készítő tanfolyam

Avatar
G. László
Avatar
P. Dezső
Avatar
Cs. Ádám

A tanfolyamról

A csecsemő- és gyermekruha készítő alkalmazottként vagy vállalkozóként sorozat és szalontechnológiával csecsemő és gyermek felsőruházati terméket készít, megrendeléseket kezel. Műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes csecsemő és gyermekruházati termékeket gyárt, átalakít, javít.

Munkáját a kreativitás, a divatismeret, a jó kézügyesség, a pontosság, a szemmérték, a digitalizáció iránti érdeklődés, az önállóság, valamint a csapatmunka jellemzik.
Sorozatgyártás esetén műveleti bontásban előkészítő, varrodai összeállító és befejező műveleteket végez. Kiválasztja a gyártáshoz szükséges gépeket, vasalóberendezéseket, azokat balesetmentesen üzemelteti.

A csecsemők és gyermekek korosztályonként eltérő alkati sajátosságainak megfelelő szabásmintát szerkeszt, modellez középméretben vagy egyedi testalkatra manuálisan vagy speciális ruhaipari szerkesztő programmal.

A szerkesztés után anyagszükségletet számol, szabászati és ragasztási feladatokat végez, gyártási dokumentációt készít.Egyedi gyártás esetén méretet vesz, megrendelést kezel, árkalkulációt készít, egyedi szabást, összeállítást és próbákat végez, próbák után igazít, majd befejezi a gyermek ruházati terméket. Elkészíti a szolgáltatás zárásaként a számlát és átadja a megrendelt terméket. A csecsemő és gyermek egyedi méreteihez igazítja, szükség esetén javítja a ruhadarabot.

Szakképesítés sorszáma: 07234002
Programkövetelmény érvényessége: 2021.01.08

# /- #csecsemőésgyermekruhakészítő #csecsemőésgyermekruhakészítőtanfolyam #csecsemőésgyermekruhakészítőképzés #csecsemőésgyermekruhakészítőoktatás #csecsemőésgyermekruhakészítővizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Csecsemő- és gyermekruha készítő képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a divatszakma iránt érdeklődők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Csecsemő- és gyermekruha készítő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség,
 • Szakmai előképzettség: Divatszabó OKJ 4 0723 16 03, Női szabó OKJ 34 542 06, Férfi szabó OKJ 34 542 04, Nőiruha készítő OKJ 33 52 76 05, Férfiruha-készítő OKJ 33 5276 01
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: szükséges, divatszabó, vagy női szabó, vagy férfi szabó, vagy nőiruha-készítő vagy férfiruha-készítő szakmában bármely
 • munkakörben eltöltött 1 év szakmai gyakorlat, melybe beszámítható az alapszakképzésben, duális képzési formában teljesített szakmai gyakorlat.

Célközönség:

 • A Csecsemő- és gyermekruha készítő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden divatkedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Csecsemő- és gyermekruha készítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

G. László

0/5
12 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

P. Dezső

0/5
15 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Cs. Ádám

0/5
12 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Csecsemő- és gyermekruha készítő tanfolyammal kapcsolatos információk

379.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 800 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Csecsemő- és gyermekruha készítő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök