CAD-CAM informatikus OKJ tanfolyam

Avatar
Ifj. K. Balázs
Avatar
G. Vivien

A tanfolyamról

A CADCAM informatikus terméktervezéssel, gyártással foglalkozó szervezet munkatársa, aki tevékenyen vesz részt korszerű terméktervezési, gyártástervezési folyamatokban, munkájához  önállóan használja a korszerű informatikai eszközöket, üzemelteti a rendelkezésre álló hardvereket  és szoftvereket.

Feladata alkatrészek, összeállítások CAD szoftverrel történő modellezése, a termékről  reprezentatív műszaki dokumentáció készítése. Feladata az alkatrészek megmunkálásának CAM szoftverrel való tervezése, a szükséges  szerszámok kiválasztása, a szerszámpályák generálása. A megmunkálást szimuláción keresztül  ellenőrzi, ha szükséges, korrekciót, javítást végez. Az elkészült szerszámpályákat az alkalmazott  CNC vezérlőhöz illeszti. 

A tervezés eredményeként készült CNC programot szerszámgépre illeszti, elvégzi a  felszerszámozást és a szerszámbemérést.  Beállítja a munkadarab elő gyártmányához tartozó megmunkálási koordináta rendszerét,  szimulálja, és végrehajtja a megmunkálási folyamatot.  Méréssel ellenőrzi az elkészült munkadarabot, ha szükséges korrekciót és javítást végez.  Munkája során ismeri és alkalmazza a szakterületre vonatkozó munka, baleset és tűzvédelmi  előírásokat.

OKJ azonosító: 54 481 01
Engedélyszám: E-000526/2014/A015

# /- #cadcaminformatikusokj #cadcaminformatikusokjtanfolyam #cadcaminformatikusokjképzés #cadcaminformatikusokjvizsga #cadcaminformatikusokjoktatás #cadcaminformatikusokjtanfolyamról

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a CAD-CAM informatikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Bemeneti kompetenciák: -
 • Szakmai előképzettség: -
 • Előírt gyakorlat: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmények: nem szükségesek
 • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
 • Szintvizsga: -

Célközönség:

 • A CAD-CAM informatikus tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden informatika kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a CAD-CAM informatikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Ifj. K. Balázs

0/5
31 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Vivien

0/5
23 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

CAD-CAM informatikus OKJ tanfolyammal kapcsolatos információk

532.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 960 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • CAD-CAM informatikus tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Hasonló tanfolyamok

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping