Büntetés-végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tanfolyam

Avatar
Á. Károly
Avatar
Bagi A. Eszter
Avatar
Kündeán Mihály Á.

A tanfolyamról

A büntetésvégrehajtási szervezet egészségügyi szakterületének állományában büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelői beosztásban végzi feladatát. Közreműködik a fogvatartotti egészségügyi befogadási eljárásban. Képes az alapvető életjelenségek vizsgálatára, felismeri az életet veszélyeztető állapotok jeleit, szükség esetén elsősegélyt nyújt, képzettségének megfelelő döntést hoz. Közreműködik a fogvatartotti betegellátásban, a fogvatartás időszakában felismeri a beteg szükségleteit, kielégíti a sajátos igényeket.

Képes ápolási diagnózist felállítani és a prioritások alapján feladatait szakszerűen ellátni. Végrehajtja az orvos utasításait. Összefüggéseiben átlátja az egészségügyi szakterület munkafolyamatait, végrehajtja az orvosi vizsgálatok megszervezését, közreműködik a lebonyolításában. Ismeri a büntetésvégrehajtási egészségügyi ellátás szintjeit, a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkafolyamatok elemei. Képes a vonatkozó egészségügyi, higiénés, szabályokat alkalmazni, az egészségügyi dokumentációt kezelni. Betartja a szakterületen jelentkező tűz, munka, balesetvédelmi, egészségügyi, biztonsági előírásokat. Szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti, továbbképzéseken vesz részt, az önképzésre nagy hangsúlyt fektet.

Szakképesítés sorszáma: 10325016
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2020.10.29.

# / – #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelő #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelőtanfolyam #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelőképzés #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelőtanfolyamról #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelőoktatás #büntetésvégrehajtásiegészségügyiegészségügyifőfelügyelővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Büntetés-végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség,
 • Szakmai előképzettség: 10323011 Büntetés-végrehajtási felügyelő, OKJ 52 861 02 Büntetés-végrehajtási felügyelő szakképesítés. A szakmai képzés megkezdhető a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Központjában, 1996. szeptember 1-jét követően megszerzett, OKJ 52-861-01-0000-00-00 büntetés-végrehajtási felügyelő I. szakképesítés, valamint a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Központjában, 1996. szeptember 1-jét követően megszerzett alapfokú egészségügyi szaktanfolyami végzettség birtokában is.
 • Szükséges a felsoroltak mellett továbbá OKJ szerinti 54-es szintkódú ápoló, szakápoló vagy szakasszisztensi egészségügyi szakképesítés.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 1 év büntetés-végrehajtási hivatásos jogviszony

Célközönség:

 • A büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden rendvédelmi szerv iránt érdeklődő számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Á. Károly

0/5
15 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Bagi A. Eszter

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Kündeán Mihály Á.

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tanfolyammal kapcsolatos információk

84.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 120 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Büntetés végrehajtási egészségügyi főfelügyelő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök