Aranyműves tanfolyam

Avatar
Sőke P. Zsuzsanna
Avatar
Vasas L. Endre

A tanfolyamról

Az aranyművesek által készített használati tárgyak, ékszerek egyediek, szemet gyönyörködtető, sokszor különleges üzenetet hordozó, művészi szinten elkészített munkák. Az aranyművesek jellemzően nemesfémekkel, arannyal, ezüsttel, platinával, palládiummal dolgoznak, sokszor díszítésként eredeti és egyéb drágaköveket használnak.

Mindezek a felhasznált anyagok egyfajta értékőrző, vagy befektetési szerepet is kölcsönöznek az elkészült aranyműves tárgyaknak ékszereknek.Az aranyművesség alapvetően öt alapműveletből álló kézműves szakma.

Ezek az alapműveletek: kézi fűrészelés, reszelés, hajlítás, kalapálás, forrasztás. Az aranyműves mesterség alapvető kézműves jellege ellenére használja a modern technika nyújtotta lehetőségeket is, (gépesített alkatrészgyártás, precíziós öntési eljárások, egyéb gépi, magas színvonalú sokszorosító eljárások) melyekkel egyrészt lerövidül az egyes munkafolyamatokhoz szükséges idő, másrészt nagy mennyiségben, sorozatgyártásban állítható elő az ékszer, nemesfémtárgy. Jellemzően nemesfém alapanyagokból különféle tárgyakat készíteni és javítani, a fémjelzési kötelezettség alá eső tárgyakat fémjeleztetni.

Szakképesítés sorszáma:02145022
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.05.07

# /- #aranyműves #aranyművestanfolyam #aranyművesképzés #aranyművestanfolyamról #aranyművesoktatás #aranyművesvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Aranyműves tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Aranyműves tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: A „Képző- és iparművészeti munkatárs” ötvös szakmairány, vagy a jogelőd ötvös szakmai végzettségek (54 211 06 Ötvös, 54 211 06 Ötvösfémműves;) megszerzését követően.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Nem szükséges
 • Szakmai adottságok, készségek felmérése: Szükséges

Célközönség:

 • Az Aranyműves tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kreatív tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Aranyműves végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Sőke P. Zsuzsanna

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Vasas L. Endre

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Aranyműves tanfolyammal kapcsolatos információk

239.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Aranyműves tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök