Adótanácsadó tanfolyam

Avatar
B. Sándor
Avatar
Dr. E. Beáta
Avatar
M. Zsófia
Avatar
Tölgyesiné T. Réka

A tanfolyamról

Az Adótanácsadó tanfolyam elsődleges célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az adózással kapcsolatos ismereteket, különös tekintettel a magyarországi adózási rendszerre. A tanfolyam résztvevői képesek lesznek operatív ügyeket intézni a vállalkozások, költségvetési szervek és más szervezetek (például nonprofit szervezetek) adóival, adójellegű kötelezettségeivel és költségvetési támogatásaival kapcsolatban, valamint belföldi adótervezési feladatokat ellátni. A tanfolyam résztvevői megbízás alapján áttekintik a rendelkezésre álló dokumentációkat, azonosítják a problémákat, és az ezekhez kapcsolódó adókötelezettségeket, tájékoztatják megbízójukat azok hatásáról, és következményeiről.

A tanfolyam résztvevői elkészítik, ellenjegyzik, vagy javaslatokat tesznek a bevallások elkészítésére, segítenek az adókötelezettségekhez (például bevallások, adatszolgáltatás) kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, és működtetésében, elemzik és hasznosítják az abból nyert információkat. A tanfolyam résztvevői megbízójuk vagy munkaadójuk felhatalmazása alapján részt vesznek az adózáshoz kapcsolódó bevallási kötelezettségek teljesítésében, és a jogok érvényesítésében, valamint képviselőként szerepelnek az adóhatóságok előtti eljárásokban. A tanfolyam résztvevői részt vesznek az adókötelezettségek ellenőrzésében, és az ellenőrzések megszervezésében, irányításában, mint az ellenőrzési szervezetek tagjai/vezetői.

Az Adótanácsadó tanfolyam elsősorban a magyarországi adó-járulék és illetékügyekre fókuszál, kevésbé érintve a vámszabályozást, a támogatásokat, a cégcsoportok adózási kérdéseit, és a nemzetközi szabályokat. A tanfolyam résztvevőinek lehetőségük nyílik elsajátítani az adótanácsadó szakmai ismereteket, amelyek segítségével képesek lesznek a vállalkozások, költségvetési szervek, és más szervezetek adózási és költségvetési ügyeivel foglalkozni, valamint belföldi adótervezési feladatokat ellátni. A tanfolyam résztvevői képesek lesznek a bevallások elkészítésében segédkezni, valamint az adókötelezettségekhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, és működtetésében segíteni, az abból nyert információkat elemezni, és hasznosítani. A tanfolyam résztvevői megbízójuk vagy munkaadójuk felhatalmazása alapján részt vehetnek az adókötelezettségek teljesítésében és a jogok érvényesítésében, valamint képviselőként szerepelhetnek az adóhatóságok előtti eljárásokban. A tanfolyam résztvevői részt vehetnek az adókötelezettségek ellenőrzésében, és az ellenőrzések megszervezésében és irányításában, mint az ellenőrzési szervezetek tagjai/vezetői.

Az Adótanácsadó tanfolyam elsősorban a magyarországi adó-járulék és illetékügyekre fókuszál, de kevesebb figyelemmel fordul a vámszabályozás, a támogatások, a cégcsoportok adózási kérdései és a nemzetközi szabályok irányába. A tanfolyam célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az adótanácsadó szakmai ismereteket, amelyek segítségével képesek lesznek a vállalkozások, költségvetési szervek, és más szervezetek adózási, költségvetési ügyeinek intézésében, valamint belföldi adótervezési feladatok ellátásában. A tanfolyam résztvevői képesek lesznek segíteni a bevallások elkészítésében, valamint az adókötelezettségekhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, és működtetésében, valamint az abból nyert információkat elemezni, és hasznosítani. A tanfolyam résztvevői megbízójuk vagy munkaadójuk felhatalmazása alapján részt vehetnek az adókötelezettségek teljesítésében, és a jogok érvényesítésében, valamint képviselőként szerepelhetnek az adóhatóságok előtti eljárásokban.

Szakképesítés sorszáma: 04115006
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08.

# /- #adótanácsadó #adótanácsadótanfolyam #adótanácsadóképzés #adótanácsadótanfolyamról #adótanácsadóoktatás #adótanácsadóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Adótanácsadó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Adótanácsadó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség:Szakképesítés, szakképesítés-ráépülés 04115005 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés, 04115002 Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés, 54 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés (150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet), 54 344 03 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés (150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet), 54 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés (150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet), 54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet), 54 344 02 0001 54 02 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet), 54 344 02 0000 00 00 Mérlegképes könyvelő szakképesítés (133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet), 54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (1/2006. (II. 17.) OM rendelet), 54 344 02 0001 54 02 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (1/2006. (II. 17.) OM rendelet), 54 344 02 0000 00 00 Mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (1/2006. (II. 17.) OM rendelet), 54 3436 03 Mérlegképes könyvelő (államháztartási szakon) szakképesítés (37/2003. (XII. 27.) OM rendelet), 54 3436 03 Mérlegképes könyvelő (egyéb szervezeti szakon) szakképesítés (37/2003. (XII. 27.) OM rendelet), 54 3436 03 Mérlegképes könyvelő (vállalkozási szakon) szakképesítés (37/2003. (XII. 27.) OM rendelet) regisztrált mérlegképes könyvelő. Felsőfokú végzettség a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettség (oklevél-lel, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsga), vagy - a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet gazdaságtudományok képzési területhez tartozó szakokon szerzett végzettség (oklevél, vagy az oklevél ki-bocsátásának feltételeként letett záróvizsga), vagy - a felsőoktatásban szerezhető képesítések jegyzékéről és új képesítések jegyzékbe történő felvételéről szóló 139/2015. (VI. 9.) Korm. rendelet szerinti gazdaságtudományok képzési területhez tartozó szakon szerzett végzettség (oklevél, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsga). A 7.2.2.1 pontban fel nem sorolt egyéb felsőfokú végzettséggel rendelkezők.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: -
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: szakmai előképzettség esetén legalább egy év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett (igazolt) gyakorlat. Szakmai előképzettség esetén legalább kettő év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett (igazolt) gyakorlat.

Célközönség:

 • Az Adótanácsadó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden üzleti ismereteket kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Adótanácsadó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk

Oktató(k)

B. Sándor

0/5
6 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. E. Beáta

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. Zsófia

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Tölgyesiné T. Réka

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Adótanácsadó tanfolyammal kapcsolatos információk

209.900 Ft

Nehézség
Szakértő
Időtartam 310 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Adótanácsadó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök